Mechanisatiebedrijf Pereboom

over ons

Mechanisatiebedrijf Pereboom te Basse is een van de oudste mechanisatiebedrijven uit de omgeving. De interesse in landbouwmechanisatie is in de jaren 50 en 60 ontstaan bij Sent Pereboom die toen een loonbedrijf had.

Hoe het begon

Er werden tijdens en naast het loonwerk ook veel reparaties verricht door Pereboom bij de boeren in de omgeving. Naast reparaties kwam er ook verkoop van machines en tractoren. Door de jaren heen kwam de nadruk steeds meer te liggen op de mechanisatie totdat er uiteindelijk besloten werd om met het loonwerk te stoppen.

Inschrijving van de Kamer van Koophandel

De inschrijving van de Kamer van Koophandel dateert uit 1959. En eind jaren 60 werd de eerste Renault tractor door Mechanisatiebedrijf Pereboom verkocht. Mechanisatiebedrijf Pereboom is het merk altijd trouw gebleven tot dat in 2004 Renault besloot om het meerderheidsbelang van de fabriek te verkopen aan de firma Claas. Vanaf die tijd zijn wij Claas-dealer geworden van tractoren en hooibouw machines. Iets waar wij zeer content mee zijn.

Henk Pereboom

In 1977 nam Henk Pereboom het bedrijf van zijn vader over. En heeft daarna een flinke groei doorgemaakt om de vraag uit de landbouwsector goed te kunnen blijven beantwoorden. Machines worden groter dus de werkplaats moest ook groter worden.

Derde Generatie Pereboom

Sinds 2014 is 3de generatie Pereboom erbij gekomen. Samen staan Henk en Jeroen u te woord als het gaat om verkoop en/of reparatie van tractoren en landbouwmachines.

realisatie: www.vormindustrie.nl